Zdroj: https://www.zsstraz.cz/web/index.php?a=1858  •  Vydáno: 12.11.2013 18:07  •  Autor: Jaroslava Pachlová

Kamarádi pirátů papoušci z "Duhového ostrova"

Už víte, proč se z 1. stupně často ozývá ohlušující hluk? Ne? No přece proto, že tam sídlí kolonie papoušků a ti, jak víme jsou velmi hluční.

Na rameni každého pořádného piráta přece musí být papoušek, který neustále příšerně skřehotá: Braaaaaaaak! Takže, pokud jste se doteď domnívali, že hluk, který se nese po celé škole z 1. stupně, snad dělají hodní žáčci, tak jste se mýlili :D, protože to skřehotá a překřikuje se ta nezvedná horda papoušků, která se uhnízdila na stromě před družinou.

A jak by k tomu přišli naši piráti, kteří v tomto měsíci hledají poklady na Pirátském ostrově, kdyby také neměli své papoušky. Papoušci pocházejí z Duhového ostrova, na který poplujeme příští měsíc.

Tak tohle jsou duhoví papoušci našich pirátů:

Podobného papouška si můžete pořídit i domů. Podívejte se, jak na to.
Šablonu papouška obkreslete na čtvrtku A4 a vystřihněte tvar těla. Papouška pestře omalujte vodovými nebo temperovými barvami.
Obkreslete vaše dlaně na 6 barevných papírů v barvách duhy - červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá a fialová, to budou peříčka a také je vystřihněte.
Na zaschnuté tělo papouška postupně přilepte barevná peříčka, lepidlo stačí nanést jen trochu v horní části, aby peříčka "plandala".