4. listopad byl první pátek po změně času. Den to byl celkově ponurý a sychravý, brzy se setmělo.Ten pravý den, potkat se strašidly. 


Hned ráno se školou začali pohybovat zrůdičky a zrůdy, bubáci, nemrtví.



Po dlouhém celodenním přemlouvání počasí, se nakonec přece jen trochu umoudřilo, takže se nejen strašidla ze školy přesunula do strážského parku. Spolu s nimi se ke klubovně přesunuly i kandidátky na MISS Dýně.

Přes naše obavy, že počasí děti a rodiče odradí, se pod hůrkou vytvořila dlouuuuuuuuuhááááááá fronta čekatelů na strach.  Z lesa se po půl šesté začal ozývat jekot, někdy i pláč. Malí hrdinové potom v cíli vysvětlovali, že to křičela maminka. Někteří se na stezku vydali dokonce dvakrát.



Všechny děti dostaly na konci medaili za statečnost. Rozdali jsme jich 142. A to je docela hezké číslo na jeden mokrý podzimní den.

Jen výsledky MISS Dýně jsme nevyhlásili. Jejich autoři se ve tmě ztratili. O své ceny ale nepřijdou, předáme je v pondělí ve škole.

Moc děkujeme všem malým, velkým i dospělým strašidlům za pomoc. Zachovejte nám přízeň. Vždycky se najde dost těch, co se bojí rádi.

A také děkujeme všem, kteří se nelekli počasí ani fronty a přišli si letošní strašidelný rej užít.