Dlouhé přípravy nasvědčovaly, že se bude něco konat. Ano, kroužek Šikovné ručičky uskutečnil akci, kterou děti nazvaly přespávačka ve škole.

27.3. v 16:00 jsme se sešli u hlavního vchodu naší školy. Rodiče doprovodili své ratolesti do učebny 7. třídy, kde vznikla malá noclehárna nebo malý tábor o 20 místech ke spaní.

Po ubytování jsme se přesunuli do školní kuchyňky, krátce posvačili a následovalo hledání pokladu. Dva týmy musely najít a vyřešit 4 úkoly. Za správné řešení úkolu děti získaly 4 indicie, které jim pomohly vyluštit, kde je ukrytý klíč od pokladu.

Když byl poklad nalezen a poctivě rozdělen, přesunuli jsme se do učebny výtvarné výchovy. Všichni jsme pracovali s keramickou hlínou. Nyní nám výrobky vysychají a později budou vypáleny v peci. Ve zbytku času jsme si z části pokladu vyrobili macrame panáčka.

Ve 20:00 bylo naše tvoření u konce a těšili jsme se na večeři. A tak byl přesun zpět do kuchyňky rychlý. 🙂
Po večeři jsme si vyčistili zoubky a zalezli do svých pelíšků a koukali na pohádku. Některým chvíli trvalo než uklidnili hlavu plnou dojmů, radosti a energie. Někdo se v noci točil jako ručičky na hodinách, někdo chrápal nebo skřípal zubama. Ale nakonec se všichni ráno probudili s úsměvem na tváři.

V 7:00 byla podle některých královská snídaně - rohlíky, šunka, paštika, domácí marmeláda, máslo, ovocný čaj, bábovka a nebo mňamky z domova. Po snídani jsme ještě jednou navštívili učebnu výtvarné výchovy a tvořili velikonoční dekorace. 

Uteklo to jako voda a v 9:00 rodiče čekali před školou. Snad se někdy spaní bude opakovat, jak si děti přály.



Chtěla bych poděkovat na závěr rodičům za důvěru, paní ředitelce za umožnění akce, kolegyním Šárce a Míše na pomoc i podporu. Ale největší díky patří dětem. Zase mi dokázaly, že kroužek Šikovné ručičky má smysl. Děti byly naprosto úžasné, hodné. Nikdo nezlobil, neplakal, nefňukal a vše proběhlo na 100%.
Děkuji  ❤️
                    
S pozdravem Aneta Veřtatová

Foto: Šárka Langmajerová, Míša Martincová, Aneta Veřtatová