Čarodějná parta pokračuje v dobrých skutcích, připravuje se na karneval a taky se "šklebí" :) Chcete vědět a vidět víc? Rozklikněte a hned budete v obraze...

Čarodějná parta z prvního družinového oddělení je tak trochu jak z hadích ocásků, trochu se tam přimíchali i čertíci a křiklounci, tak zkoušíme vše, co zavání touhle čertovinou, začarovat, aby družina byla místem pohody, laskavosti a radosti. Proto "kouzlíme" dobré skutky a učíme se být k sobě navzájem laskaví. Pomáhá nám k tomu čaroděj Modromír a jeho příběhy.



Také se připravujeme na karneval a děláme výzdobu. Když budeme bez karantény, tak se karneval uskuteční ve čtvrtek 3. 2. před pololetními prázdninami v čase odpoledního provozu od 13 h do 15 h. Pokud bude někdo v karanténě (třída přípravky, 1. nebo 2. třída či vychovatelka) nebo se vyvrbí cokoliv jiného (uzavření), tak si karneval přesuneme na jiný termín. Děti ale mohou přinášet masky, schovám jim je s jejich jménem. Je to tedy taková hra "Buď a nebo". Buď se "maškařice taškařice" uskuteční v plánovaném termínu nebo v jiném termínu :) Sledujte nás.



Taky procvičujeme mimické svaly, které jsou důležité pro správné mluvení. Pomáhá nám k tomu hra "Šklebíci". Užije se s ní spousta zábavy a děti ani netuší, že provádějí orofacionální cvičení. Některá cvičení můžete s dětmi vyzkoušet i vy.

Příklady cvičení zaměřené na rozvoj mimických svalů: mračení, špulení úst, široký úsměv, mrkání, nafukování tváří atd.

Příklady cvičení zaměřené na lepší orientaci jazyka v ústech: vypláznutí jazyka, kmitání jazyka, olíznutí rtů, střídavě horního a dolního rtu,...

 
Tak se všichni ve zdraví držte a sledujte nás. Doufám, že i přes složitost situace a organizaci si s dětmi ještě užijeme hodně zábavy, radosti a hravého učení.